Знаете ли къде има трюфели в България?
본문
Обвинените за измама за милиони с трюфели остават в ареста Арестуваните заради случай с измама за милиони, касаеща мнимо бране на трюфели, остават в ареста. Високата цена е най-вече заради трудното им намиране. На благотворителен търг в Лондон през 2006 година, трюфел е тегло от 1.2 кг е продаден за изумителната цена от 100 000 евро, но след това трюфел, намерен край Пиза бе продаден за още по-умопомрачаващите 150 000 евро. Ако, обаче, планирате да готвите трюфела по-късно, тогава използвайте няколко прости метода, които ще увеличат значително това време. В това време оризът поема аромата на трюфела - а по-късно се ползва за готвене на различни ястия. Ако при разрез гъбата изпуска голямо количество сок или вътрешността й наподобява гума, най-вероятно това е фалшив трюфел. Тузарските ресторанти с една, две или три звезди "Мишлен" (Michelin) обезателно добавят към изисканите си вкусотии частички природен, ядлив "черен диамант". Не се препоръчва такова съчетание да се съхранява повече от две години, иначе алкохолът ще отнеме всички вкусови и ароматни свойства на трюфелите. В България са изпълнени всички климатични условия и отговорът на въпроса дали тук могат да се намерят трюфели е категорично "Да!" И трите вида трюфели, общо четири кулинарни разновидности, могат да бъдат открити в нашата страна, особено покрай реките.
Зимният бял трюфел е най-скъпият от всички видове. Някои видове от редките гъби са високо ценени в международната кулинария. Някои видове трюфели са изключително полезни за здравето, особено за вегетарианците. Как да подготвим почвата: - Необходимо е почвата да е пясъчно-глинена и същевременно с това богата на полезни минерали за целта. Запомнете, че трюфелите са най-ароматни, когато са току-що извадени от земята и в рамките на не повече от няколко дни след това. Според едни от последните научни изследвания е установено, че трюфелите отделят феромони. Това обяви тези дни министърът на земеделието Кирил Вътев пред депутати от земеделската комисия. Това е базова рецепта за трюфели. Една лесна рецепта с яйца, може да накара и най-големите врагове на кокошите продукти, да ги заобичат. Най-често се добавят към гарнитури, супи, сосове, салати, яйца, месо или друго основно ястие. Но дори и да ги засадите в късна пролет, в хладните или облачни и дъждовни дни до края на юни имаме напълно реално 100 процентно прихващане. Мечтае и ние да имаме огромни плантации.
Точните местонахождения на трюфелите се пазят в тайна, така че когато двама ловци се срещнат, те могат да се пошегуват информация за трюфелите неуспешното си търсене, а не да се похвалят с богат улов. За да виреят, трюфелите трябва да растат в райони със специфични климатични условия, като например специфични температури през различните сезони, влажност и валежи. Цени на гъби трюфели в България и райони за тяхното намиране. Например за черния трюфел са подходящи месеците от декември до март, а за белия - октомври, ноември и декември. За този деликатес са подходящи вина като отлежало бордо и бяло шардоне. Летните бели и черни гъби от този вид са малко по-евтини, но и с по-слаб аромат и вкус. Черните трюфели могат да се консумират сурови, но най-вкусните ястия се получават, когато бъдат сготвени. Белите трюфели често се консумират сурови, но черните трябва да се загреят леко във фурната за 5 минути. Цените им често са около 200 евро за килограм.
Цените на пресни трюфели могат да се различават значително от година на година, поради сезонния характер на добиването им. Породата става особено популярна сред ловците на трюфели поради острото си обоняние. Щом чуят тази дума повечето хора веднага си представят кръгли шоколадови бонбони, с невероятно вкусен и пухкав пълнеж. Ако има излишна влажност, трюфелът почти веднага ще се развали. Ако преди години те масово избягвали манатарките и гозби с тях предлагали само около 7% от ресторантите в България, то сега 100 процента работят с нея. Трябва само добре да бъдат обучени и да могат да изпълняват команди. Понякога може да попаднете на фалшиви трюфели, които се разпознават много лесно. Как се разпознават (двойници, лъжливи)? Преди употреба замразените продукти се размразяват до стайна температура. Преди всичко: за да запазите гъбите по-дълго, не ги почиствайте от пръстта. Препоръчват се за консумация на хора със сърдечни заболявания и застрашени от инфаркт и инсулт, понеже не повишават нивата на холестерола в кръвта. В малка тенджера със солена вода сварете макароните.
- 이전글You'll Never Guess This Best Cots For Newborns's Tricks 24.11.12
- 다음글야동사이트주소 ※링크나라※ 세상모든링크 뉴토끼 커뮤니티 24.11.12